Bokutdrag: Trollfuglen

La oss hoppe et stykke ut i historien:

Lille Gull blunder i sitt lille fuglerede og ser ikke skogen og de endeløse viddene under seg. Men når de er over Rocky Mountains og de første solstrålene fra øst når dem, svarer fuglen med en liten morgensang. Hun våkner og nyter lyden av de vakre tonene, mens de synker ned mot morgentåken og landet mot vest. Hun bøyer hodet over kanten av fuglekroppen og ser ned.

Den store fjellkjeden mellom Canada og Amerika viser seg i det gryende morgenlyset. Han peker med høyre fot: – Se nøye på dette, Lille Gull. Dette er Jordklodens ryggrad! – Ryggrad, sånn som vi har? Er Jordkloden levende? – Ja, den er levende, det er jeg helt sikker på. Det er den som gir oss luften vi puster i, vannet vi drikker, maten vi spiser, solen som varmer oss og mørket når vi sover. Den gir oss årstidene og naturen, den fantastiske naturen som vi nu opplever en del av. Hele vår eksistens er avhengig av Jordkloden. Uten den hadde vi ikke kunnet leve her. Jordkloden er livsgrunnlaget vårt. Barnet trykker seg godt inn til halsen hans og sier: – Jeg elsker Jordkloden. Trollfuglen snur hodet bakover og klør henne i håret med nebbet sitt: – Og jeg elsker deg.

Lille gull og Trollfuglen
Illustratør Synne Helene Hagen

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Powered by WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: